030 207 2658 September Loopbaan

 

Een duwtje in de juiste richting naar een nieuwe baan!

Rose heeft moeite met het vinden van een nieuwe baan. Wietske werkte in de horeca en is vanwege corona ontslagen. Wat nu? Als je er zelf niet meer uitkomt bij het vinden van een nieuwe baan of een volgende stap in je carrière, is het handig om er met iemand over te praten en persoonlijk advies in te winnen. Rose en Wietske kwamen bij September Loopbaan terecht en delen graag hun ervaring over het loopbaantraject met jou! 

 

Rose en Wietske zijn beide via een omweg bij September terecht gekomen. Rose: “Ik had het er met iemand over dat ik moeite had met het vinden van een baan, en die wees me op de mogelijkheid van loopbaanbegeleiding. Ik ben toen gaan googelen wat dit precies inhield, zo kwam ik bij September terecht”. Wietske: “Ik werkte in de horeca, en door corona ben ik ontslagen. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe baan, ben ik via een vriendin bij September gekomen. Bij haar had het traject erg geholpen”.

 

Vervolgens verliep het traject soepel. Rose: “Na mijn aanmelding ontving ik al snel een mail ter bevestiging en een uitnodiging voor een intakegesprek. Daarna kon ik snel aan de slag met een coach”. Ook Wietske vond het begin vlot verlopen: “Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, ik stapte er eigenlijk heel nuchter in. Maar het eerste gesprek met mijn loopbaancoach was echt heel fijn, ze kwam gelijk over als iemand die al veel ervaring had. Ik vond het vooral fijn dat ze gelijk wist welke kant ik op wilde, en daar ook in mee dacht”. 

 

Wietske kreeg zelfs gelijk een sollicitatiegesprek. “Tijdens het traject hoorde ik dat ik bij een ander bedrijf mocht solliciteren. Toen ik dit aan mijn coach Irene vertelde, stuurde ze me gelijk enkele tips en tricks voor een eerste gesprek. Die waren ontzettend handig, en met behulp van die tricks ben ik uiteindelijk ook daar aangenomen!”. Zo heeft Rose ook veel nieuwe inzichten gekregen. “De coach was ontzettend leuk, ik voelde me op mijn gemak en de gesprekken waren interessant. De coach daagde me uit om mijn visie te verbreden en op momenten wanneer ik me niet zo goed wist te verwoorden wist ze precies de essentie uit mijn verhaal te halen. Zo heb ik geleerd om mijzelf beter te presenteren voor potentiële werkgevers”.

 

Ook vertelt Wietske enthousiast over de verschillende methodes die ze heeft geleerd: “Coach Irene leerde me bijvoorbeeld over de STAR-methode. STAR staat voor Situatie, Taak, Actie en Resultaat. Het komt erop neer dat je bij deze methode voorbeelden geeft van feitelijk (werk)gedrag dat te maken heeft met het functieprofiel. Daarmee toon je aan dat je de functie waarop je solliciteert, goed zou kunnen vervullen. Op basis van die methode zijn we tijdens het traject de sollicitatiegesprekken gaan oefenen. Dat werkte eigenlijk heel goed!” Voor Rose waren juist andere aspecten van het traject interessant. “Het kwaliteitenspel vond ik vooral erg interessant, omdat dit leidde tot een duidelijk overzicht van mijn kwaliteiten dat ik kon verwerken in mijn cv”

 

Waar heb je uiteindelijk het meeste aan gehad? Rose: “Mijn persoonlijke doel was om mijn kwaliteiten in kaart te brengen, en dat is gelukt. De coach heeft me er ook bij geholpen om dit toe te lichten op een manier die echt effectief heeft geholpen bij het vinden van een baan, door de juiste vragen te stellen en me af en toe een klein duwtje in de juiste richting te geven”. Wietske vult aan: Ik kreeg veel tips voor sollicitatiegesprekken, en de coach gebruikte daarvoor verschillende methodes. Ik was daar zelf nooit opgekomen! 

 

Tot slot: raden Wietske en Rose het loopbaantraject aan? Rose: Ja, absoluut! Ik denk dat iedereen er baat bij kan hebben”. Wietske vult aan: “Helemaal mee eens! Ik ben door dit traject heel wat kennis rijker!”

Geschreven door: Leonie van Zutphen

Wil jij ook met een loopbaancoach aan de slag? Vraag dan een gratis oriënterend gesprek aan!

 

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem dan gerust contact met ons op!

  info@septemberloopbaan.nl
 (030) 265 7658