030 207 2658 September Loopbaan

Problemen met een baan vinden? De NL leert door subsidie is er voor jou!

Door: Annika Meerman, loopbaanadviseur – September Loopbaan

Scriptie ingeleverd, je diploma op zak. Blij dat je afgestudeerd bent. En dan?! Je eerste baan na je afstuderen is vaak al een spannende stap, en in deze tijden al helemaal. Welke richting wil je op? Wat zijn opties en mogelijkheden? En hoe kom je daar vervolgens? Waar vind je goede vacatures die passen bij wat je zoekt? Dit zijn allemaal vragen die ik veel voorbij hoor komen in de coachgesprekken die ik voer met starters die in deze tijd afstuderen.

Toen ik zelf in 2014 afstudeerde en de banen ook niet voor het oprapen lagen, zag ik dit zoekproces ook bij veel vrienden en bij mezelf terug. De oorzaak mag nu dan wel anders zijn, ik zie ook veel overeenkomsten. In je hoofd veel bezig zijn met deze vragen, het ‘alles staat nog open en tegelijkertijd maakt dat het ook weer lastig’ gevoel, de perfecte baan willen kiezen waarin meteen alles zit wat je zou willen, en ga zo maar door. Het kan heel fijn zijn om al je gedachten en overwegingen te kunnen bespreken met een ‘buitenstaander’ die er neutraal tegenover staat. Des te mooier vind ik het daarom dat de overheid nu een subsidie in het leven heeft geroepen waarmee je aan de slag kunt met vragen met loopbaanvragen als deze! Vanuit de overheid komt er namelijk geld beschikbaar waarmee jij kosteloos een loopbaantraject kunt volgen.

Hoe het werkt? Eigenlijk heel simpel: je vraagt een intakegesprek aan. In het intakegesprek bespreken we je huidige situatie en waar je hoopt te staan aan het einde van het traject. Daarna start je traject  en ga jij in 4 gesprekken aan de slag met een coach. Na het traject loop je de deur uit met meer zelfinzicht en een duidelijk actieplan waarin je vertrouwen hebt in jouw vervolgstappen. Een intakegesprek aanvragen doe je zo! 

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem dan gerust contact met ons op!

  info@septemberloopbaan.nl
 (030) 265 7658