030 207 2658 September Loopbaan

Op zoek naar geluk in jouw carrière: zo doe je dat!

Het komt steeds vaker voor, mensen die zich afvragen: Wil ik dit werk voor altijd blijven doen? Ze zijn misschien toe aan iets nieuws of hebben de behoefte om iets anders te ontdekken. Zo ook Martina. Zij was op zoek naar geluk in haar carrière als lerares, en ontdekte dat ze daarnaast ook hele andere interesses en talenten in zich heeft. Benieuwd welk pad ze heeft gekozen, en hoe ze haar geluk in haar carrière heeft gevonden? Lees dan snel verder! 

 

Martina was als docent wel blij met haar baan, maar twijfelde over de toekomst. Martina: “Ik zit een beetje in de leeftijdsfase waarop ik denk: is dit wel wat het is? En wil ik dit eigenlijk wel? En zijn er dan ook nog andere dingen die ik wel wil? Ik kwam daar eigenlijk niet zo goed uit. Vervolgens heb ik een yoga-cursus gevolgd, waardoor er voor mij op het gebied van mijn carrière al heel veel samenviel. Ik merkte toen namelijk dat ik op de school waar ik daarvoor les gaf niet op mijn plek zat. Later in die cursus wilde ik toch graag met een professional praten, want wie weet komen daar hele nieuwe inzichten uit voort. Ik had op dat moment zeker niet het idee dat ik mijn hele leven moest omgooien. Mijn hoofdgedachte toen ik met de coaching van September startte was voornamelijk: baat het niet, dan schaadt het niet”. 

 

Martina was inmiddels al een aantal scholen afgegaan. “Ik zat eigenlijk al heel lang in het onderwijs op dezelfde school. Toen corona uitbrak heb ik eigenlijk heel kritisch naar mezelf geluisterd en gevraagd: past deze school bij mij? Het antwoord was nee. Ik miste daar ontzettend de verbinding. Toen ben ik van baan gewisseld en ben ik in het vrije onderwijs gekomen. Ik kwam er eigenlijk al vrij snel achter dat ook dat niet mijn plekje was”.

 

Toen ze door een vriendin over September Loopbaan hoorde, was ze meteen positief: “Ik ben iemand die meestal niet veel nadenkt over dit soort dingen. Het klonk goed en ik had het gevoel dat dit nu bij mijn carrière fase hoorde, dus ik ging ervoor. Ik heb vervolgens vier keer een uur gesprekken gevolgd, waar ik met plezier op terugkijk. De coach, Irene, was een ontzettend leuk mens. Ik vond het ook fijn dat ze van mijn leeftijd was, waardoor ze veel levenservaringen had. Ik heb natuurlijk in mijn carrière als docent al heel veel reflecties en cursussen meegemaakt, maar het unieke van de September coaching was voor mij dat ik echt vanuit mijn eigen waarden ging kijken naar wat ik belangrijk vind in mijn leven en richting mijn baan. Dat was voor mij wel even een eye-opener”.

 

“Wat ik ook erg fijn vond, is dat er aan mij werd gevraagd hoe ik de gesprekken vorm wilde geven. Irene was dan ook erg flexibel en luisterde goed naar wat ik graag wilde bereiken. Ik was als het ware de kapitein aan het stuur. Ik ben uiteindelijk veel meer naar mezelf gaan luisteren en vaker aan mezelf gevraagd wat ik hier nu écht van vind. Ik merkte namelijk dat ik bij het maken van een belangrijke keuze, zoals het wisselen van baan, heel erg vastgeroest zit in oude patronen waar ik eigenlijk vanaf wil. Nu kan ik veel beter naar mijn eigen wijsheid en gevoel luisteren. Normaal vond ik dat altijd erg moeilijk, maar nu krijg ik het steeds beter onder de knie!”

 

Maar waar heeft Martina uiteindelijk haar carrière geluk gevonden? “Ik ga deze zomer naast mijn werk een bedrijfje opzetten! Ik heb besloten om nog maar 3 dagen in de week te gaan werken, en daarnaast ga ik pubers coachen op het gebied van bijles, maar ook bijvoorbeeld in yoga. Zonder de input van Irene was ik daar nooit aan begonnen! Onder haar leiding heb ik een mooie flyer gemaakt als start, en ik ben al erg enthousiast!

 

Tot slot heeft Martina een tip voor de mensen die ook een beetje zitten vastgeroest in hun carrière. “Ik zou loopbaancoaching zeker aanraden, en dan vooral aan mensen van mijn leeftijd. Ik ben 54, en ik zie om me heen vaak gebeuren dat mensen denken: loopbaancoaching volgen is nu te laat. Ik ga toch niet meer veranderen van baan. Door de gesprekken krijg je net even wat meer inzicht of net even dat duwtje in je rug wat je nodig had. Coaches zoals Irene hebben veel ervaring, dus dat is geen punt. Alleen je eigen wil is de key naar geluk.” 

 

Ben je geïnteresseerd in loopbaancoaching? Klik hier voor meer informatie over loopbaanadvies bij September.

 

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem dan gerust contact met ons op!

  info@septemberloopbaan.nl
 (030) 265 7658