030 207 2658 September Loopbaan

Baan kwijt door Corona, en nu?

Door: Annika meerman, HR-adviseur en coach bij September

annika

Afgelopen weken heb ik vanuit mijn HR-rol veel sollicitatiegesprekken gevoerd met mensen van wie hun contract bij hun oude werkgever niet verlengd werd door Corona. Logischerwijs heeft zo’n (noodgedwongen) beslissing veel impact. Voor jou als persoon als je ineens thuis komt te zitten, voor je werkgever die zijn goed presterende werknemer moet laten gaan. En wat dan? Hoe pak je de draad weer op als jij nu plotseling thuis zit? 

Tijdens de gesprekken die ik voerde vielen mij twee dingen op. Allereerst dat veel sollicitanten de situatie aangrijpen om de stap die ze al een tijd wilden maken nu maken. Zo sprak ik bijvoorbeeld iemand die graag over wilde stappen naar een andere branche en daarom besloot bij ons te solliciteren. En een ander persoon die werkinhoudelijk graag een andere weg in wilde slaan en daarom reageerde op een openstaande vacature. Daarnaast hoorde ik ook veel terug dat het lastig is om, als je een beeld hebt van wat je wilt, aansluitende vacatures hierbij te vinden. Zeker nu. 

Klinkt dit herkenbaar voor je? Ben je veel aan het nadenken over wat je volgende stap gaat worden? En vind je het lastig om hier richting in te vinden, of hoe je dit koppelt aan het vinden van aansluitende vacatures? 

De overheid is bezig met het ontwikkelen van een traject voor gratis ontwikkeladvies, speciaal voor mensen die door Corona thuis zijn komen te zitten. Vanaf juli kun jij kosteloos een loopbaantraject volgen.

Wil jij op de hoogte gehouden worden wanneer je dit traject kunt aanvragen en/of hulp bij de aanvraag? Vul dan hier je gegevens in en ben als eerste op de hoogte! Je kunt bij ons direct starten met een loopbaantraject. 

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem dan gerust contact met ons op!

  info@septemberloopbaan.nl
 (030) 265 7658