030 207 2658 September Loopbaan

Werkzaam in horeca en zwaar getroffen door Corona?
Volg kosteloos een loopbaantraject!

Door: Annika meerman, HR-adviseur en coach bij September

utrecht

Na maanden geen biertjes tappen, tafels opdekken en mooie gerechten serveren kwam er tijdens de persconferentie van 19 mei 2020 het verlossende woord: de horeca mocht weer open! Voor de 36.000 mensen die in Nederland in de horeca werken goed nieuws. Na de eerste vreugdedansjes kwamen ook de vragen: hoe gaat dit er concreet uitzien? Wat betekent dit voor mij als ik in de horeca werk? Mag ik weer? En hoeveel avonden per week dan? Hoe gaat het restaurant waar ik werk de regels handhaven? 

Inmiddels zijn we ruim twee weken in juni en zijn de horecadeuren weer, zij het beperkt, geopend. Naast blije gezichten van gasten die weer bij hun favoriete stamkroeg terecht kunnen, blijft het toch een gek gezicht: een grote ruimte maar voor de helft gevuld met tafeltjes. Maar een paar man personeel in de zaak. Gerechten die besteld worden via een QR code. Corona-Check vragen bij de deur. Bestellingen die op aparte tafeltjes worden gezet. 

Dat de horeca een van de zwaarst getroffen sectoren is door de coronacrisis mag duidelijk zijn. Met een aandeel van 70% bestaat een groot deel van het horecapersoneel uit mensen met een tijdelijk contract of oproepcontract die speciaal voor het hoogseizoen zouden worden aangetrokken. Hoe dit er nu uit gaat zien weten we nog niet precies, maar het is al wel duidelijk dat een deel van horecawerkend Nederland niet of minder ingezet gaat worden. Zeker met de zomer in het vooruitschiet, normaal gesproken het terassen-hoogseizoen, een bittere pil. 

Werk jij in de horeca en overweeg je een overstap naar ander werk? De overheid is bezig met het ontwikkelen van een traject voor gratis ontwikkeladvies, voor mensen die door Corona thuis zijn komen te zitten. Hierbij is speciale aandacht voor mensen die werken in de horeca. Vanaf juli kun jij kosteloos een loopbaantraject volgen .

Wil jij op de hoogte gehouden worden wanneer je dit traject kunt aanvragen en/of hulp krijgen bij de aanvraag? Vul dan hier je gegevens in en ben als eerste op de hoogte! Je kunt bij ons direct starten met een loopbaantraject. 

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem dan gerust contact met ons op!

  info@septemberloopbaan.nl
 (030) 265 7658